Som en ostämd klarinett?

När jag var liten ville jag lära mig att spela fiol. Don't ask why. Men när det väl var dags att börja i musikskolan och vi fick lyssna på elever som spelade olika instrument, så föll jag pladask för det vackra ljudet från Klarinetten. Jag viste på en gång att den där, den ska jag lära mig att spela på!
 
Jag tog lektioner många år, men när jag började gymnasiet och skulle börja pendla in till stan kände jag att klarinetten skulle få vila lite. Jag hade lagt ner många svettiga timmar och många gånger i frustration velat kasta instrumentet i golvet. För något år sen köpte jag en ny klarinett. Jättefin, men inget märkvärdigt. Det bästa jag kunde hitta till ett billigt pris. Jag har varit väldigt nöjd med den, fram tills de senaste månaderna.
 
När jag har spelat tillsammans med andra har jag märkt att det är något som inte stämmer; Jag byter rör, jag styr upp päronet, jag byter päron, jag flyttar röret, jag värmer upp den... Det blir lite bättre, men det är fortfarande något som inte stämmer.
 
I söndags var det tydligt och klart; det är en ton som är felstämd. En eller två toner som inte stämmer med resten av tonerna. Hur dumt är inte det????? En klarinett är inte som en gitarr, där man kan stämma var sträng för sig så att det låter bra, utan man stämmer hela instrumentet på ett och samma sätt. Om tonerna inte stämmer med varandra, måste det vara något inbyggt fel i själva tekniken på klarinetten. Det går ju inte att spela på ett sådant instrument! Även om det mesta låter bra, så märker man ändå att det är något som är fel. Det är något som inte stämmer.
 
Så tänker jag att det kan vara med mitt liv också. Det kan se fint ut på utsidan. Det kan låta bra på många sätt, men det kan finnas områden som inte stämmer ihop med resten. Där jag hycklar. Faller, förnekar. Och jag tror det är bra att upptäcka att det är så. Att det finns områden, som inte harmonierar med det liv som jag vill leva.
 
Jag vill stämma mitt liv utifrån Guds grundton, och jag är precis som klarinetten; man fixar stämningen på ett och samma ställe - hos Jesus. När vi kommer nära honom kan han ordna till varje ostämd ton i ditt & mitt hjärta. Allt som inte klingar i harmoni med Guds hjärta.
 
http://www.youtube.com/watch?v=3gF_y4mxp8Q
 
RSS 2.0